Evangelistkvartetten över 20 år

2022-10-06
2001 började Evangelistkvartettens spännande resa. Med Olle Kristenssons entusiasm och inspelningsstudio på Donsö fick vi en bra start.

Evangelisterna hade, som vanligt, en uppladdningshelg på Donsö. Idén föddes att tillfälligt öva in två kvartettsånger för kvällens väckelsemöte. Dan Inge Olsson samlade Mats Gunnarsson, Jan Erixon och mig vid pianot. Det blev inte en tillfällig kvartett. Resan var igång.

Under de tjugo åren har vi sjungit på många sånggudstjänster och gett ut fyra cd-skivor. Sångglädjen har varit stor. Många har velat lyssna. Men framför allt har vi upplevt att den evangeliska ”tonen” har nått fram och berört både oss själva och lyssnarna.

Göran Klemetz har ersatt Mats Gunnarsson under de senaste åren. Hans rika musikalitet och andliga våglängd har passat perfekt i vår kvartett.

Allt har sin tid, står det i Skriften. Så känner vi också då det gäller Evangelistkvartetten. Därför räknar vi de senaste mötena; Donsö, Herrljunga, Fjällstugan Jönköping och Hjälmargården som en lämplig och härlig avslutning på kvartettens organiserade verksamhet.

Däremot fortsätter vi, var och en på sitt håll, att förkunna i tal och sång. Men om framtiden vet vi inte mycket. Idag hjälper Herren, och idag kan vi tjäna Honom.

Evangelistkvartetten över 20 år