RETREAT I GALLILÉEN – EN HÖJDARE !

2017-07-04
I våras gjorde vi en speciell Israelresa, arrangerad av Focus Travel. Förutom allt vi tittade på, både i Galliléen, i Jordandalen och uppe i Jerusalem, lade vi in en retreat vid Genesarets strand. Det blev en topp-upplevelse!

RETREAT I GALLILÉEN – EN HÖJDARE !

Vi hade inte en tyst retreat. Men vi unnade oss stillhet i två dagar, då vi inte hade ett späckat reseprogram. I stället hade vi samlingar inför Guds ord och mycket tid för oss själva, att bedja, tänka och lyssna in Guds röst. Dagarna avslutades med gemensamma bönestunder.
 
Att få vandra vid Genesarets strand och höra palmträden susa i värmen, öppnade våra hjärtan. Vi kände att det var en förmån att få varva ner i denna bibliska miljö. Det gjorde gott åt både kroppen, själen och anden.
 
Givetvis gav även besöken på de bibliska platserna starka upplevelser. Många gav uttryck för att de fått en större Gud och en mer levande Bibel, efter allt de fått se ur den bibliska historien.
 
Veckan gav så god eftersmak så vi bestämde att göra en liknande resa nästa vår.
Sista veckan i april (troligen 29/4-6 maj) satsar vi på. När vi landat i Tel Aviv åker vi till Galliléen. Första och andra dagen besöker vi bl.a. Nasaret, Kapernaum, Ceacarea Filippi, Golanhöjderna och andra sevärdheter.
 
Sedan tar vi två dagar då vi varvar ner inför Guds ord. Den ena dagen följer vi med en båt ut på Genesarets sjö. Den andra dagen besöker vi Saligprisningarnas berg. I övrigt är vi stilla inför Gud i den underbara miljön vi bor i. Vi har några Bibelvägledningar, och bönetillfällen tillsammans, men ger också rum för egen tid med Gud.
 
Efter ”retreaten” åker vi genom Jordandalen till Jerusalem. Där ägnar vi resten av veckan åt alla de platser som har med Jesu försoningsverk att göra. Vi hinner också besöka Betlehem, där han föddes.
 
Vi hoppas också få kontakt med någon Messiastroende judisk församling medan vi är kvar i Galliléen. Vi kan inte lova detta än. Men vi jobbar på det.

Efter en tid kommer mer detaljerad information om denna resa. Välkommen med!