OM EVANGELISTEN HULTBY

Jag bor i Sala men har rest runt i Sverige, och i andra länder, som evangelist i många år. Mitt ärende har hela tiden varit att presentera Jesus.

Med olika våglängder har jag försökt att nå fram med budskapet. Först och främst enkel, folklig förkunnelse som går till hjärtat. Men också i det personliga samtalet har jag fått vägleda människor till tro. Och givetvis är förbönen en mycket viktig del i min tjänst.

Mötesserier och konferenser

Jag har varit anställd av Svenska Missionskyrkan och senare Equmeniakyrkan, men hela tiden arbetat tillsammans med många olika kristna kyrkor och rörelser. Det har blivit många mötesserier, läger och konferenser bl a Hönö-, Torp- och Edsvära och medverkan på Öland, Klintagården och Löttorp under många somrar.

En viktig del av mitt arbete har varit att uppmuntra och vägleda ungdomar in i förkunnaruppgiften. Det betyder att unga människor varit med i mina kampanjer och praktiserat som evangelister.

Sångare och låtskrivare

Hela tiden har sången och musiken funnits med som ett komplement i arbetet. Och de senaste åren har inneburit en nytändning för mig som sångare och låtskrivaren.  Tillsammans med mina vänner i Evangelistkvartetten har vi spelat in fyra mycket uppskattade cd-skivor. Nyligen kom min tredje soloskiva ut med titeln min "Fader verkar ännu".

Hultby - Evangelist - Sångare

Andra arbetsfält

Varje år, ofta i april, inbjuder vi till en Israelresa med Focus Travel. Vi har rubriken ”Israelresa i lugnt tempo”. Där medverkar jag som kaplan.

Hemma i Sverige blir det också en hel del mentorsuppgifter, som ”bollplank” till yngre förkunnare. Dessutom en hel del själavård i samtal med människor.

När jag kopplar av blir det ofta tillsammans med barn och barnbarn. Och på sommarhalvåret en hel del med mina bin. Jag trivs också i kajaken på sommaren och på skidorna på vintern, eller med en av alla mina olästa intressanta böcker.

Hultby i Kongo