Motion för mission

Stöt ut i Mission

Efter de senaste årens Vasalopp har jag fått frågan flera gånger om jag var med och åkte.
- Nej, som väl är var jag inte anmäld, har jag svarat. Det fanns ju ingen snö att träna på.

De som frågar vet väl att jag ibland åkt i Vasaspåret och att detta har gett en hel del sponsorpengar till vår mission. Dock inte detta år.

Däremot kan jag berätta om de senaste exemplen på liknande satsningar. Två somrar, senast 2022, har ett pastorslag paddlat Kanotmaraton i Bengtsfors. Vi har ställt upp som stafettlag. Senast paddlade jag tillsammans med Lennart Åkerlund, Sven Öhrman och Rickard Lundgren. Vi samlade sponsring till Gå Ut-missions kampanj bland Marwarifolket i Pakistan.Rickard Lundgren, jag, Sven Öhrman och Lennart Åkerlund innan starten på racet.

Idén med att delta i motionslopp och samtidigt utmana folk till sponsring för missionen kommer från pingstpastorn Lars Gustaf Ericsson. En lysande idé! Jag tände på den direkt. Under flera år åkte jag Vasaloppets Öppet Spår med många sponsorer i ryggen. Tanken var att sponsorerna lovade en viss summa för varje kilometer jag klarade av. Många gav löften. Från 2:- till 10:- per kilometer.
Eftersom loppet är 90 kilometer så betydde resultatet mycket pengar till missionen. Ofta gällde insamlingarna hjälp till Kongo.

 

Vasaloppet, Carl-Olof Hultby

I Vasa-spåret för missionen.


Senare kom Evangelisternas lag igång på Vasa-Stafetten. Samma insamlingsidé med mycket gott resultat. Många ville stötta oss och pengarna gick ofta till de kristna fotbollsläger som kollegan Göran Holmberg var med och arrangerade bland utsatta barn i Ryssland. Det kändes meningsfullt att få dra in medel till detta viktiga arbete. Samtidigt hade vi väldigt roligt tillsammans, och i spåret. Vi deltog fem år i rad. För det mesta bestod laget av Tomas Hammar, Pär Alfredsson, Anders Marklund, Göran Holmberg och jag. Två ersättare har hoppat in vid varsitt tillfälle; Ola Strand från Smögen och min son Erik. Mats Gunnarsson följde oss som chaufför och serviceman.

Motion för mission

Laget vid starten i Sälen; jag, Tomas Hammar, Pär Alfredsson, Anders Marklund och Göran Holmberg
Foto Mats Gunnarsson


Håll utkik! Rätt som det är gör vi något liknande igen, på skidor, i kajak eller på annat sätt. Då kan du få sponsra oss till glädje för missionen!